Prajitura cu capsuni

de marinicayou10 in Prajituri, 10 Apr 2012 | 7942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 250 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • o lingura mare de coaja de lamaie
  • o lingura esenta de rom
  • 2 linguri gris
  • 1 pliculet praf de copt
  • 500 gr capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

In primul rand,curatam capsunile,le spalam,le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste ele.

Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam bine cu 100 gr de zahar si coaja de lamaie.Adaugam treptat uleiul si la urma laptele.Albusurile se bat spuma tare,adaugam zaharul si romul si batem bine pana se intaresc din nou.

Se pun galbenusurile peste albusuri si se amesteca cu telul apoi se adauga faina cu praful de copt si se omogenizeaza bine. De obicei se spune ca nu se mai mixeaza cu mixerul, ci se amesteca usor cu telul,dar mie nu imi place cum iese faina amestecata usor.Eu mai mixez cu mixerul ca sa iasa compozitia omogena si fara cocoloase de faina.

Ungem bine cu ulei tava (tava mea are 27 cm)si tapetam cu faina,apoi turnam compozitia si asezam toate capsunile deasupra.Dam la cuptor la foc mic-mijlociu pana se rumeneste frumos.

Se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahar vanilat si zahar fin

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni